Projekt Beskrivelse

I Lugano blev en gammel chokoladefabrik omdannet til et arbejdsområde

I indstillingen af ​​en vigtig historisk industribygning og i det centrale område i Lugano har Ticino-filialen til et ingeniørfirma, TBF-partner, overført sit nye kontor.

Interiørdesignprojektet, der er betroet MD Creative Lab-studiet, gjorde det muligt at forfølge målet om at opnå et praktisk, sundt og anvendeligt miljø for dets samarbejdspartnere. Ejendommen beliggende i Lugano Besso og bygget mod slutningen af ​​det 19. århundrede som en chokoladefabrik af virksomheden Tobler, repræsenterer en arkitektonisk unik i byen.

Det er en af ​​de få byindustrielle bygninger, der stadig findes i vores region med over 3,000 m2 kommercielle og håndværksoverflader. Nærheden til stationen og motorvejsadgang gør det til et objekt af særlig interesse. I betragtning af dens arkitektoniske egenskaber er ejendommen beskyttet mod et historisk og kulturelt synspunkt.

Et bygninggendannelses- og forbedringsprojekt efterfulgt af arch. Lorenzo Cotti, tillader en komplet frugt ifølge de nuværende standarder. Arbejderne blev startet i 2019 og designet til at bringe konvolutten og alt det tekniske udstyr op på standard, og i sin sidste fase lod de tilpasse det rum, der er dedikeret til klientens kontorer. En undersøgelse, der beskæftiger sig med tværfaglig teknik såsom miljøbeskyttelse, anlægsarbejde, samt affalds- og vandbehandling.

Bygningen egner sig perfekt til at indsætte et åbent rumskontor: at skabe en følelse af forening og menneskelig interaktion mellem kolleger. Spredt over et område på over 330 kvadratmeter, rummet har 4 meter høje lofter, støbejernsøjler og karakteristiske vinduer med Alperne i baggrunden og har en stærk industriel charme.

Fra indgangen markerer en rød zigzag på gulve i enkel cementmørtel det centrale område af hylderne. Toppen med cirkulære lamper i lydabsorberende stof er deres højde egnet til et hurtigt stående møde eller til at konsultere tegningerne. Nederst er mødelokalerne, hvor blå regerer. Afgrænset af lette indvendige skillevægge bærer værelserne navnene på stederne i Ticinos landskabsarv. Indvendigt er der anvendt lydabsorberende paneler lavet af materiale med variabel densitet for at optimere miljøets akustik, hvilket tillader selektiv absorption ved forskellige frekvenser.

Driftsstationerne gendannes fra de tidligere kontorer. Rummet var temmelig spredt og mere spændende projekter sammen med væksten i aktiviteter var kun nogle af grundene til planlægningen af ​​flytningen. Ændringen i arbejdskonceptet var mulig takket være den type eksisterende møbler, der får mest muligt ud af det modulære systems potentiale. Tilpasset til skiftende omstændigheder har de rekonfigurerede møbler skabt nye driftsøer. Det grønne løv, designet til at pryde arbejdsstationer, hjælper med at iltes rummet.

Det virkelige midtpunkt er modtagelsen, der er domineret af receptionen, lavet som et enkelt stykke syntetisk sten, der "smiler" og udviser dets perforerede røde foring. Ved siden af ​​er der et uformelt pauseområde: med store akustiske lamper, polstrede lænestole og en loft-stil sofa i læder og stof, med synlige hængsler. Elementer som det retro røde køleskab giver et legende og uformelt aspekt til dette område, mens stålkøkkenet og de sorte linjer på sporlamperne afbalancerer alt med alvor og strenghed.

Over tid blev der også født kontortraditioner: Kaffebaren er vidne til dette. Fra rejser og pålidelig ristning bringer studiets samarbejdspartnere de mest varierede blandinger af kaffe og giver liv til ægte smag.